Průběh svatby a oslavy
Svatby u nás mívají několik scénářů:
Svatby se mohou uskutečnit s obřady u nás uvnitř či venku, nebo hosté přijíždějí již po obřadu v jiném místě ... (např. Červený hrádek, úřad v Sedlčanech, církevní v kostele, Husova kazatelna).
Průběh svatby z pohledu stravování
- Svatba s klasickým servírovaným menu a večerní zábavou spojenou s rautem a grilováním.
- Svatba s netradičním menu: s rautem obsahujícím občerstvení, oběd i večeři včetně večerní zábavy.
- Svatba kombinovaná se servírovaným obědem pro užší rodinný okruh a občerstvením pro ostatní hosty. Dále pak rautem a zábavou pro všechny.
Varianty menu
Zde uvádíme příklady obvyklých skladeb servírovaného menu (naši kuchaři rádi vytvoří menu vysloveně dle vašeho přání):
Přípitek
- Sekt s jahodou
- Cinzano s citronem a cukrovou krustou
Předkrm
- Sýrová roláda s hráškem a kukuřicí, nasekanou petrželí, se salátem rollo a frissé, rajčátkem sherry a banketkou
- Domácí delikatesní paštika s brusinkami, se salátem frissé a čekankou, rajčátkem sherry a banketkou
- Rostbeef s listem salátu rosso a frisse, jogurtem a koktejlovým rajčátkem, banketkou
Polévka
- Vývar s domácími nudlemi a u nás utvořenými játrovými knedlíčky
Hlavní chod
- Svíčková hovězí pečeně s brusinkami, domácí šlehačkou a citronem, houskové knedlíky
- Kachní čtvrtka, zelí červené i bílé, houskové i bramborové knedlíky, restovaná cibulka
- Panenka "Jen-tak-tak" štouchaný brambor nebo restované fazolky
Rauty
Co všechno mohou obsahovat rauty:- Saláty : rajský, paprikový, okurkový, ledový, mlynářský-bramborový
- Štrúdly sýrové a masité lehce pikantní
- Mini chlebíčky s tvarohovou pomazánkou a čerstvou cibulkou
- Chleba s máslem a sekanými syrečky
- Chlebíčky s domácím sádlem a cibulí
- Vícedruhové jednohubky
- Olivy, houbičky, cibulky, kyselé okurky, papričky, kukuřice
- Sýrové variace prkénka s ořechy a vínem – kozí a ovčí sýry, Jadel, Niva/Blue, plísňový zrající…
- Mozarelové kuličky s rajčaty a bazalkou
- Klobásky ostré a domácí
- Tyrolská šunka, Parmská šunka
- Závitky s anglickou slaninou
- Domácí tlačenka
- Jitrnice a jelítka
- Rybí očka a závitky
- Teplé: hovězí nebo vepřový guláš, kuřecí sotté
- Kuřecí paličky, křídla
- Mini řízečky
- Na gril: kýta, krůta, selátko, naložené steaky, ryby a hermelín
- Grilovaná zelenina
- Pečivo: celozrnné, bagety, žitný chléb,
- Sladké: Ovoce celé, krájené
- Fondue čokoládové, tvarohový sen
- Cukroví, koláčky a rolády
… a mnoho dalšího dle přání hostů a dohodě s šéfkuchařem.
Aranžmá
- Pro suché a pěkné počasí preference umístění ve dvoře pod stanem 6x 12m s možností podvečerního přitápění
- Zimní nebo mokrá varianta aranžmá uvnitř buď v restauraci, nebo na Mlýnici dle volby a vhodnosti
- Uspořádání stolů tabule do U v případě servírovaného obědu jinak 2x delší podélní tabule I nebo lavicové napříč.
- Barevné nebo přírodní ubrousky a stuhy – Jutové nebo barevné organzy vedené středem tabule, drobné dekorace dle volby
- Stuhy a potahy na židle
- Výzdoba na každý stůl bílý/barevný ubrus, vázičky bílé/barevné kvítky, drobné barevné dekorace dle volby
- Květiny jak drobné tak i velké
- Petrolejky a svíčky, lampiony, osvětlení
- Raut v rohu pod slunečníky/stanem/uvnitř, u ohniště další pivní lavice
- Ohniště – gril na selátko a rošt na zeleninu a naložené maso
- DJ či kapela – el. kabel v horní části, slunečník a stoleček